23 huhtikuuta 2013

FOOD RANT

"Change happens, when the pain of staying the same is greater than the pain of changing."
Tänään tuli uusin FIT postissa, josta mulla tuli mieleen tulla tänne blogin puolelle kirjottamaan tästä mun tarinasta ja mun tulevaisuuden tavoitteista. Tästä tulee pitkä teksti, joten pahoittelen siitä. Mutta tällä hetkellä mulla on vaikeaa tän asian kanssa ja mua helpottaa asiasta puhuminen ja kirjottaminen.

Asuttiin Briteissä 2000 vuoteen asti, ja mun harvoista muistikuvista yksi on se, että oltiin ajamassa jonnekkin esim. Skotlantiin ja ollaan pysähytty McDonaldsilla syömässä. Eli ruoka on aina ollu näköjään tärkeetä. Toisaalta vasta 4. luokalla huomasin, että musta on tulossa läski. Sitä ennen olin ollu ihan normaalin kokoinen tavallinen tyttö. Ja sitten se syöminen alko.


Ensimmäiseksi syytän sitä, että oltiin evakossa koulussa Maikkulassa. Siinä vieressä oli K-Market, johon sitten on uponnu 4. ja 5. luokilla rahaa. Sitten kun tultiin takas keskustaan kouluun, R-kioski oli kans aika vakkari paikka koulun jälkeen. Mutta helvetti repes sillon ku joku tajus, että Siwa on ihan lähellä. Siellä sitten tuppas yläasteella käydä välillä kesken koulupäivän ja turhan usein sen jälkeen. Ja kun keskustaan takas päästin sillon 5. luokan puolessa välissä, oli tuossa lähellä Mäkkäri. 1€ juusto oli kans yläasteella kovassa kulutuksessa.

Toiseksi syytän sitä, että mun vanhemmat ei pienenä laittanu mua liikkumaan. Ensimmäisen harrastuksen, eli minibicin - joka siis on sama ryhmä mitä itse tällä hetkellä ohjaan, vasta ala-asteella, olikohan 3/4. luokalla? Se on ollu aivan liian myöhään. Eikä koskaan kotona oo ollu mitään yli terveellistä ruokaa, varsinkin kun oon aina karsinu ne vihannekset pois ja inhoan kalaa enemmän kuin mitään muuta. Vihanneksia opin syömään ehkä 9. luokalla, eikä vieläkään mee kaikki alas. Sillon ehkä uskalsin ekaa kertaa edes maistaa salaattia kunnolla. Kotoa olis pitäny tulla ne terveelliset ruokatottumukset.

Viimiseks ja eniten tietenkin syytän itseäni. Siinä vaiheessa kun huomasin, että oon erilainen, oon lihava, olis munkin pitäny tehä se muutos ite tai puhua siitä jollekin, että nyt asioiden on muututtava. Oon aina vaan jääny suremaan sitä asiaa, että mua on kutsuttu läskiksi ja silloinen Oulun Kärppien lääkäri on sanonu, että pudotappa pari kiloa. Mutta en oo yrittäny muuttua, oon vaa hyväksyny itteni sillon tämmösenä.


Mutta nyt oon päättäny, että muutoksen on tapahduttava. En mä oo tyytyväinen itteeni, mä häpeän itseäni. Vaikka nykyään tuleekin vähemmän sitä läski-kommenttia enkä oo niin pahassa kunnossa kuin oon ollut, en mä halua elää enää näin. 7. päivän ajan vielä oon ajattelematta tätä asiaa, mutta sitten lähtee mahdollisesti monen vuoden urakka. Mulle on usein sanottu, että ei sillä oo väliä mitä muut (varsinkaan tuntemattomat / ex-ystävät) sanoo, mutta kun tarpeeks usein kuulee jotain se alkaa häiritsemään. Enkä mä tee tätä enää kenenkään muun takia, teen tän itseni takia. Haluan olla tyytyväinen itseeni, enkä halua enää piilotella itseäni tai hävetä.


Oon kans ystävilleni sanonut sen, että ehkä mua ei jätettäis enää jos olisin erilainen. Ei se ehkä pidä paikkaansa, mutta se tuo motivaatiota vaikka mua on rakastettu tämmösenä kuin mä nyt oon. Mutta nyt mä vaan haluan todistaa ittelleni sen, että elämän ei tarvi olla tämmöstä. Ja oon kuullu niin monen upeista tarinoista, että on tapahtunu muutoksia - nii haluan kokea sen itekin. Tällä hetkellä syöminen ällöttää mua enkä haluais ruokaa suuhuni työntää, mutta tajuan sen, että on pakko syödä jotta jaksaa reenata.


Eli mitä mä aion nyt tehdä?
♥ Juoda vettä !!
♥ Käydä lenkillä
♥ Ei herkkuja turhaan, juhlissa esim. ylppärit ja synttärit niin kakku ok
♥ Heinäkuussa saan Hukkaan kortin, siellä käyn sen Heinäkuun ajan!
♥ Oman lajin reenit n. 4krt/viikko
♥ Panostan hyötyliikuntaan esim. pyöräilen minne olen menossa kun sää sen sallii
♥ Vatsalihaksia
♥ Opetella syömään terveellisesti


"Maybe someday my smile will actually be genuine."

12 kommenttia:

 1. Voi rakas.. Ei ollu kovin kiva teksti luettavaksi, mutta onneksi teet sen muutoksen ittes vuoksi ja aiot muuttua terveellisesti etkä silleen miten ne anorektikot yms tekee :) Ja no matter what, mä tuun aina rakastamaan sua <3 And I will always support you!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 i know, and i love you too!

   Poista
 2. musta on tosi arvostettavaa ku kirjotat näin rohkeesti! tsemppiä iha hullusti tulevaan :-) you can do it

  VastaaPoista
 3. Voi Katja tsemppiä sulle :3333 !! Muistat vaan motivoida ittees joka päivä ja jaksaa painaa ni lopussa kiitos seisoo :> ! Vitsit oon ylpee susta, et oot valmis niin tommoseen kuitenki, elämänmuutokseen! Sä oot ihana just tollasena ku just oot, mut tiiän et se ei auta vaikka kuinka muut toitottaa sitä, se määrää mitä mieltä ITE on itestään ja siihen oloon ei auta mikään muu ku muutoksen tekeminen, pus pystyt siihen :* halusin vaan linkittää tän, tiiän et oot tommone superurheilija mut SILTI lukase toi ja oo varovainen koska toi viikko-ohjelma tuntu tosi sellaselta rajulta ettet vaan tee liikaa :) "slow progress is better than no progress" <3

  http://startlivingyourbestlife.blogspot.fi/2013/04/muistakaa-levata.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. rakas olet ihana <3 parasta ku voin tulla näitä kommentteja tulla lukemaan jos motivaatio hukassa! ja käyn lukasee ton thank you olet ihana edelleen ♥

   Poista
 4. Anonyymi23/4/13

  Ihanaa, että löysin jonkun joka painii samanasian kanssa!Mullakin menossa just elämäntaparemppa :) Tsemppiä!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. you can do it! kiitos samoin, a better tomorrow is waiting for you! :)

   Poista
 5. ihana tämä! pää korkeella ja sydän pelissä and you can do it <3

  VastaaPoista
 6. Ku pystyt tollaseen pelkällä omalla itsekurilla ni oot kyllä iha älyttömä vahva ihminen!

  VastaaPoista
 7. Anonyymi1/7/13

  pakko tähän vielä erikseen kommentoida että muista pitää homma vielä terveellisenä! voin näin täysin ulkopuolisena vielä sanoa että mää en ikinä edes ajatellu että sulla ois liikaa paino tms. ajattelin että se yks nätti ja ilonen tyttö samalta kurssilta. mutta HURJASTI tsemppiä sulle<3 muista pitää välillä lepopäiviä (jolloin kuitenkin syöt terveellisesti) ja lisäksi kerran viikossa tai kahdessa yksi herkkupäivä, joka vain nopeuttaa aineenvaihduntaa ja muutenkin auttaa pysymään normaalisti kiinni siinä terveellisessä ruokavaliossa:)

  VastaaPoista

Tell me your secrets.